Steeds vaker zie je digital signage voorbijkomen op openbare plekken en binnen bedrijven. Digital signage is een Infokanaal waarop je actuele informatie op kunt aflezen. Voorbeelden hiervan zijn de borden met vertrektijden op stations en vliegvelden. Ook veel openbare gelegenheden die binnenshuis zijn maken gebruik van digital signage. Deze infokanalen hebben veel voordelen, een ervan is dat je het bord zowel binnen als buiten kunt ophangen. Ben je nieuwsgierig geworden naar het concept van digital signage en wil je meer weten over de voordelen ervan? Je kunt er meer over lezen in deze blog.

Voordelen van digital signage

Je kunt een digital signage scherm overal kopen, zo ook in Nederland. Bij ZetaDisplay Nederland heb je een ruim assortiment aan verschillende displayborden. Als je een digital signage scherm aanschaft, kun je rekenen op veel voordelen ten opzichte van de traditionele manieren van communiceren. Een van de voordelen van een digital signage scherm is dat je makkelijk informatie kunt toevoegen en aanpassen. Verder kun je makkelijk informatie laten automatiseren. Zo kun je bijvoorbeeld weersberichten en nieuwsberichten toevoegen op het scherm en deze automatisch up to date houden door het systeem. Een ander voordeel van digital signage is dat je je presentaties een stuk spannender kunt maken door het toevoegen van video’s, afbeeldingen en animaties.

Plan de animaties op je digital signage scherm

Omdat je met digital signage veel processen kunt automatiseren, is het makkelijk om ermee te werken. Zelfs als je geen technische achtergrond hebt. Je kunt bijvoorbeeld meerdere animaties inplannen en ervoor zorgen dat ze op het juiste moment worden afgespeeld. Hierdoor kun je gedurende week de informatie en animaties alvast inplannen en aanpassen, zonder dat je er later nog iets aan hoeft te doen. Het maakt niet uit waar je digital signage bord staat, want je kunt hem op één centraal punt beheren. Je kunt dus ook meerdere borden tegelijk bedienen en aanpassen.