Heb jij er altijd al van gedroomd om service engineer te worden? Dan is het wellicht goed dat je voordat je gaat zoeken naar service engineer vacatures eerst goed weet wat het exact inhoudt. Om je een idee te geven, hebben we de belangrijkste taken voor je op een rijtje gezet. Daarnaast ook de eventuele salaris mogelijkheden en ook waar jij het beste kunt beginnen. Je wordt natuurlijk niet zomaar service engineer, hier is wel een opleiding voor nodig. Zorg er daarom dus voor dat je goed weet wat je exact wilt en wat je hiervoor nodig hebt. In dit artikel lees jij alle wat jij moet weten over het vak van een service engineer.

Wat doet een service engineer?

Voordat we verder gaan, is het goed te weten wat een service engineer nu daadwerkelijk doet. Een service engineer is verantwoordelijk voor onder andere het oplossing van storingen en ook het onderhouden van machines. Dit kan ontzettend divers zijn en dus is het ook lastig te zeggen welke service engineer vacatures het beste bij jou passen. Wanneer je bijvoorbeeld totaal geen affiniteit hebt met een bepaalde sector, dan kan het ontzettend lastig zijn om hier in aan de slag te kunnen. Uiteraard kun je alles leren, maar als service engineer wordt er toch nog wel het nodige van je gevraagd. Daarnaast kan het zijn dat je in dienst bent van een bedrijf en daar de reparaties intern verzorgd. Gaat het om een kleiner bedrijf, dan zie je vaak dat er een externe partij wordt ingehuurd om dit te verzorgen.

Wat is het salaris van een service engineer ?

De kans dat het salaris bij service engineer vacatures staan is vrij klein. Dit komt omdat het afhankelijk is van allerlei verschillende factoren. Er wordt namelijk allereerst gekeken naar de branche waarin je werkzaam bent, maar ook de ervaring die jij als monteur meebrengt. Je kunt je voorstellen, dat je met een jaar of 10 ervaring hoger zit qua salaris, dan wanneer je net begint. Kijken naar een gemiddeld salaris die staat vermeld in service engineer vacatures op wr.nl, dan ligt dat vaak tussen de 2.600 en 3.400 euro per maand bruto.

Passen service engineer vacatures bij mij?

Of het beroep van service engineer bij jou past, hangt natuurlijk volledig af van je eigen interesses. Het kan heel goed zijn, dat je het misschien op het eerste oog niets vindt. Naarmate je bijvoorbeeld aan een opleiding bent begonnen, kan dit ineens volledig omdraaien. Logisch natuurlijk, want daarvoor had je natuurlijk geen idee wat je ervan moest en kon verwachten. Je doet er daarom dus ook goed aan, dat wanneer het je wat lijkt, je eens vraagt of je een aantal uren mag meelopen. Zo krijg je een helder beeld van hoe het er in de praktijk daadwerkelijk aan toe gaat en hoef je niet bang te zijn dat je achteraf spijt krijgt. Uiteraard kan het altijd zijn, dat het na een aantal weken toch niet voor je blijkt te zijn weggelegd, maar dan heb je het wel geprobeerd.