Binnen een bedrijf zijn er een hoop verschillende werkzaamheden die er gedaan moeten worden, hier worden dan ook vaak een hoop verschillende soorten programma’s voor gebruikt. Zo heeft de afdeling financiën vast vaak te maken met Excel, en de afdeling marketing zal weer vaker van Photoshop gebruik maken. Als bedrijf is het dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat al de nodige programma’s beschikbaar zijn voor de werknemers om mee aan de slag te kunnen gaan. Hier moeten bedrijven vaak een soort abonnement voor afsluiten zodat de programma’s eindeloos en door meerdere mensen gebruikt kunnen worden. Wil je meer weten over wat voor programma’s je echt niet mag missen op de computers van jouw bedrijf? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

De basis voor op elke computer

Er zijn verschillende soorten programma’s die je kan installeren op de computers van je bedrijf, maar er is een pakket met programma’s die je zeker niet mag missen. Zo kan je Office voor bedrijven aanschaffen, hieronder vallen de programma’s Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Teams, Outlook en OneNote. Dit zijn dan ook de meest voorkomende programma’s die door een hoop mensen dagelijks worden gebruikt. Op een Microsoft computer is dit vaak al beschikbaar, maar op een Apple computer moet je dit apart aanschaffen.

Programma’s voor het organiseren van je bedrijf

Als je aan de slag gaat met plannen, analyseren en communiceren binnen je bedrijf dan is het natuurlijk fijn als je dit via een bepaald programma kan doen. Het is dan ook handig om bijvoorbeeld een dashboard te ontwerpen op PowerBI. Dit is een programma dat door een hoop verschillende soorten bedrijven wordt gebruikt om overzicht te houden in hoe de cijfers ervoor staan. Zo kan je bijvoorbeeld een gemakkelijk overzicht maken van de omzet of van social media cijfers. Het dashboard kan je geheel naar de wens van jouw bedrijf ontwerpen en aanpassen.

Overige tools die van pas kunnen komen

Verder zijn er natuurlijk nog een hoop verschillende soorten tools te vinden waar jouw bedrijf wat aan heeft. Een van de meest belangrijke tools is naast de hierboven genoemde toch echt wel Photoshop. Dit is ook een programma dat je moet aanschaffen, maar dat geldt voor alle soorten computers. Het is dan ook een programma waar je veel aan hebt en dat oneindige mogelijkheden biedt voor jouw bedrijf.