Factoring mkb bij The Blue Factor – Factoring. Heb je wel eens of regelmatig last van klanten die niet betalen of te laat betalen? Dan wil je misschien overweging om gebruik te maken van factoring. Maar wanneer is factoring voor jou als ondernemer eigenlijk interessant?

Wanneer je te maken hebt met laat betalende klanten

Ten eerste kan factoring een handige oplossing zijn wanneer je klanten vaak lang doen over betalen. Het voordeel van het inhuren van een bedrijf dat factoring doet is dat je direct het bedrag van de debiteur uitbetaald krijgt. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over of het geld door de factoringmaatschappij ook geïnd kan worden, het probleem ligt niet meer bij jou. Je kunt dan rustig verder met het runnen van je bedrijf. 

Wanneer je je cashflow wilt verbeteren

Wil je de liquiditeit van je organisatie verbeteren? Dan kun je ook kiezen voor het inschakelen van een factoringmaatschappij. Omdat je direct uitbetaald krijgt ben je continu in het bezit van je geld. Je kunt dit geld dan gemakkelijk weer gebruiken voor andere zaken terwijl het bedrijf achter de wanbetaler aangaat. Dit geeft je de financiële ruimte om je organisatie verder te laten groeien en om je geld te besteden aan de zaken die er voor jou toe doen. 

De belangrijkste reden en meest voorkomende situatie waarin je zou kunnen kiezen voor het inschakelen van een extern bedrijf dat met factoring aan de gang gaat is wanneer je als ondernemer gewoon geen zin en tijd hebt voor het beheren van je debiteuren. Dit is het meest simpele antwoord. Een factoringmaatschappij is gespecialiseerd in het innen van de onbetaalde facturen van bedrijven. Ze kunnen het werk niet alleen goed doen, maar ook kunnen ze het geld in een korte periode innen. Het bedrijf zal een hoop werk uit handen nemen omdat dit bedrijf veel sneller en kwalitatief beter werk levert als het gaat om het innen van facturen en het beheren van je debiteuren.