Als je je eigen webshop gaat beginnen, moet je goed nadenken over welke betaalmethoden je aan wilt bieden aan je klanten. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel betaalmethoden beschikbaar, en als je de favoriete methode van je klant niet aanbiedt, is de kans groot dat hij of zij afhaakt. Daarom is het in elk geval een must om iDEAL aan te bieden. Dit is met meer dan 10 miljoen gebruikers veruit de meest populaire betaalmethode. Heb je een webshop waar je spullen verhuurt in plaats van verkoopt, dan is een integratie met iDEAL nog extra belangrijk. Dit leggen we je graag uit.

Waarom je sowieso altijd iDEAL moet aanbieden

Of je nu een webwinkel hebt waar je spullen verhuurt of verkoopt, het is altijd een must dat je klanten kunnen afrekenen met iDEAL. Waarom dat zo is:

  • iDEAL wordt door iedere bank in Nederland ondersteund. Elke Nederlandse klant moet dus in principe af kunnen rekenen in je webshop als je iDEAL aanbiedt.
  • iDEAL is een goedkope betaalmethode om aan te bieden. De transactiekosten zijn namelijk erg laag.
  • Bied je betalingen via iDEAL aan, dan zorgt dit voor een hoger conversiepercentage in je webshop. Klanten vertrouwen deze betaalmethode door de bekendheid namelijk door en door. De kans is dus klein dat ze afhaken tijdens het bestelproces.

Extra voordelen van iDEAL voor verhuurbedrijven

Verhuur je online spullen, dan heeft iDEAL aanbieden op je verhuurwebshop nog een aantal extra voordelen:

  • iDEAL is een betaalmethode die goed is voor je cashflow. Dit komt omdat heel veel verhuurbedrijven nog met facturen werken. En facturen blijven vaak een tijd open staan, wat kan leiden tot tienduizenden euro’s aan openstaande bedragen. Als klanten direct via iDEAL afrekenen heb je hier geen last meer van.
  • iDEAL lost ook een probleem op dat veel verhuurbedrijven hebben met annuleringen. Doordat je je producten maar één keer tegelijk kunt verhuren, is er niets zo vervelend als klanten die op het laatste moment hun bestelling annuleren. Laat je klanten echter vooral betalen via iDEAL, dan zullen ze nooit zo lang wachten met annuleren, om te voorkomen dat ze hun geld niet terugkrijgen. Hoe eerder een annulering plaatsvindt, hoe groter de kans dat je de betreffende producten alsnog kunt verhuren voor dezelfde periode.

Kortom, voor verhuurbedrijven heeft een iDEAL nog extra veel voordelen. Laat je een verhuurwebshop bouwen, zorg er dan dus voor dat je gaat voor online verhuursoftware met daarbij een iDEAL integratie.