Iedereen wilt zo min mogelijke premie betalen voor je zorgverzekering. Het is alleen niet heel makkelijk om te besparen op je zorgverzekering. Wij kennen gelukkig een aantal tips om te besparen die wij met je zullen bespreken.

Besparen op premie via zorgverzekerinq.nl?

Zorgverzekerinq.nl is een website waarbij je verschillende zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Hier kun je dan invullen welke voorkeuren je hebt voor je verzekering. Dit kan zijn je eigen risico die je wilt, maar ook de extra aanvullende zorg die jij wilt.

Elke verzekering heeft een bepaalde basiszorg die voor iedereen hetzelfde is alleen er is ook veel zorg die je niet standaard krijgt. Dit is over het algemeen zorg die je niet acuut nodig hebt of in ieder geval in speciale omstandigheden alleen. Dit kan zijn bijvoorbeeld de orthodontist of een dermatoloog. Dit heb je alleen zelf misschien nodig maar zoveel andere niet.

Kijk ook naar welke zorg wil je echt verzekeren maandelijks of betaal je het liever gewoon een keer. Stel je voor dat je weet dat je nooit gaatjes hebt, vaak kun je dan gewoon beter zelf voor de tandarts betalen dan maandelijks. Je moet je al gauw verzekeren voor hogere bedragen terwijl dat niet nodig is. Op dat moment is het zelf betalen veel goedkoper voor jouzelf. Wel neem je het risico een keer een grotere uitgave te moeten doen indien er gaatjes bijvoorbeeld zijn.

Welke tips om te besparen zijn er?

Er zijn een aantal tips om te besparen die je kunt volgen. De meest belangrijke is altijd om te vergelijken. Ieder jaar heb je de kans om over te stappen. Zorg er daarom dus voor dat je op tijd begint zodat je goed kunt kijken. Dit kun je dan op verschillende sites doen. Vul al jouw voorkeuren in en kijk wat eruit komt qua verzekeringen.

Maak vervolgens een lijstje met je topverzekeringen die eruit komen. Dan ga je verder kijken naar wat het verschil is en wat jij belangrijker vindt daarvoor. De een kan iets duurder per maand zijn, maar bied wel meer zorg en dekking dan de ander. Reken daarom dus voor jezelf uit wat voordeliger is en waar jij het meeste gebruik van kan maken.

Je kunt ook je eigen risico hoger zetten. Dit houdt dus in dat alles wat onder eigen risico valt je vaker moet betalen. Het is altijd een risico om dit te doen omdat een ongeluk in een klein hoekje zit en je geen hoge ziekenhuisrekening wilt. Het is dus echt een gok of het uiteindelijk voordeliger of duurder is uiteindelijk.

Het is raadzaam in dat geval onderzoek te doen naar wat er allemaal onder het eigen risico valt. Vaak weten mensen dit niet of denken ze het te weten en worden ze keer op keer verrast. Kijk ook naar uitgaven als bijvoorbeeld anticonceptie om een alternatief te nemen die op langere tijdsbasis ook voordeliger uitkomt dan bijvoorbeeld jaarlijks dat je iets neemt wat per jaar of half jaar is.