Gebruik de cloud zoals jij dat wilt met de mogelijkheden die wij je bieden!

Voor elke vraag is een antwoord

Bekijk onze vaak gestelde vragen.

Administratief

Sommige producten kan je meteen online bestellen. Deze producten hebben een bestel nu button. Andere producten vragen meer duidelijk over je situatie en wensen. Hierbij vragen we je dan ook contact met ons op te nemen zodat we de juiste producten kunnen samenstellen.
Particulieren hebben 14 dagen herroepingsrecht volgens de wet Koop op afstand. Vanaf het moment dat de overeenkomst wordt gesloten, kan je de dienst binnen 14 dagen annuleren. Je geeft dit aan door een ticket in te dienen via Mijn a4cloud portal. Wanneer jeal voor de dienst hebt betaald, wordt het bedrag binnen maximaal 14 dagen teruggestort op uje rekening. Uitzonderingen: Zakelijke klanten zijn te allen tijde uitgesloten van het herroepingsrecht.
De autorisatiecode van je domeinnaam kun je eenvoudig opvragen via Mijn a4cloud. Indien er geen autorisatiecode bekend is, neem dan contact met ons op.
De minimale looptijd van een webhostingpakket is 12 maanden met uitzondering van acties en proefpakketten.
De opzegtermijn van een webhostingpakket is 1 maand voor het verstrijken van de contractperiode.
De factureringstermijn voor webhosting is maandelijks, maar kan desgewenst ook per kwartaal of per jaar.
Mijn a4cloud is de online plek voor je administratieve zaken met betrekking tot a4cloud. Via Mijn a4cloud kun je onder andere facturen inzien en downloaden en contactgegevens beheren.
Je kan binnen Mijn a4cloud aanpassingen uitvoeren. Deze worden hierna doorgevoerd bij de registrar.
Ja, je kunt bij ons middels automatische incasso betalen. Tijdens je bestelling kun je dit aangeven als betaal methode. Mocht je al diensten hebben van a4cloud dan kan je dit aanpassen in Mijn a4cloud.
Je kan de betalingen uitvoeren onder vermelding van je klantnummer en factuurnummer naar:

ING Bank: NL05INGB00.07.43.34.28 op naam van a4cloud te Steenbergen
ABN Amro: NL75ABNA05.53.58.11.20 op naam van a4cloud te Steenbergen

Het is ook mogelijk om je betaling vanuit Mijn a4cloud te doen.

Domeinen

Voor een verhuizing naar een andere provider is het noodzakelijk dat je de domeinnaam bij a4cloud opzegt. Vervolgens is er per extensie een andere procedure voor het verhuizen van een domeinnaam. Zo ontvang je in het geval van bijvoorbeeld .com, .net en .org domeinnamen een autorisatiecode. In alle gevallen geldt dat de andere provider de verhuizing dient te initiëren en dat je dit altijd bij hen moet aanvragen.
Ja, je kunt ook alleen een domeinnaam afnemen. Dit domein kan je onder andere doorverwijzen naar onze DNS servers of je eigen DNS servers. Dit kan je naar wens aanpassen tijdens de bestelprocedure.
Het gebruiken van eigen nameservers is mogelijk. Tijdens de bestelprocedure kan je de nameservers indien gewenst aanpassen. Standaard staan deze op onze nameservers ingesteld. Ook kan je de nameservers van bestaande domeinregistraties beheren in "Mijn a4cloud".
Voor meerdere domeinen en een snelle afhandeling is de eenvoudigste manier om je domeinen via ons bestelformulier te registreren. Door op “Voeg nog een domein toe” te klikken kan je zoveel domeinen tegelijk registreren als je wenst.
Dit is afhankelijk van de extensie. Een .nl domein is direct geregistreerd en werkt binnen enkele uren. Bij andere extensies is dat weer anders.
Het wijzigen van een domeinhouder is kosteloos. In Mijn a4cloud heb je de mogelijkheid zelf je houdersgegevens te wijzigen. Dit is voor alle extensies mogelijk.
Je kunt je domeinnaam opzeggen via Mijn a4cloud. Tevens kan je daar eventueel een token opvragen om het domein weg te verhuizen, maar je kunt ook het domein direct opzeggen. Houd hierbij rekening met je opzegtermijn.
Wanneer je gewenste domeinnaam door een ander in bezit is, kan je dit domein helaas niet registreren. Alleen wanneer een door jou geregistreerd merknaam in dit domein voorkomt, kan je juridische hulp inschakelen waardoor je dit domein misschien kunt overnemen. Controleer op onze website of het gewenste domein nog beschikbaar is.
Domeinnamen die niet gebruikt worden door de huidige eigenaar, kunnen zij te koop aanbieden. Wanneer je een domeinnaam over koopt, vraag dan naar de token bij de voormalige eigenaar. Middels die token ben je geautoriseerd de domeinnaam naar ons te verhuizen. Een hostingpartij kan géén verdere rol spelen in de afhandeling van een overname. Enkel over de verhuizing van je domeinnaam kunnen we uiteraard adviseren.

a4Hosting

Je plaatst de bestanden voor de website in de map /httpdocs/ waarbij example.com je domeinnaam is. Indien je een subdomeinen hebt en daar je website in wilt plaatsen dan wordt de locatie /yoursubdomain/
Dit kun je doen via een FTP client waarvoor je inloggegevens nodig hebt, deze zijn per email naar je email account verzonden. Je vindt deze gegevens ook terug in de Plesk Control Panel.
Op elk gewenst moment is het mogelijk om de dienst Doorsturen domeinnaam te laten omzetten in webhosting.
Webhosting is de ruimte op een server waarmee een website kan worden gepubliceerd op internet.
Mailserverinstellingen voor hostingpakketten
Wanneer je je mailadres in een externe mailclient wilt configureren, kun je de volgende gegevens gebruiken voor de inkomende en uitgaande mailserver, gebruikersnaam en wachtwoord:

Postingang (POP3) email.a4cloud.nl (Poort: 995)
Postingang (IMAP) email.a4cloud.nl (Poort: 993 SSL)
Postuitgang (SMTP) email.a4cloud.nl (Poort: 587 Automatisch)
Gebruikersnaam Het volledige e-mailadres (bv: mail@hetdomein.nl)
Wachtwoord Voer het wachtwoord in dat je in de Plesk Panel voor je e-mailpostvak hebt aangemaakt


Voor alle e-mailprogramma's is de SMTP-verificatie vereist. 

boxu ®

Je kunt je registreren voor een Free pakket.
Deze heeft een opslagruimte van 1GB en is kosteloos te gebruiken, tevens heb je alle mogelijkheden die de betaalde pakketten ook hebben.
De URL die ingevuld moet worden is https://start.boxu.nl
Hierna zal er een beveiligde verbinding worden gemaakt.
Ja, je kunt vanuit de webpagina en de app je mappen en bestanden delen met anderen door middel van een link. Wanneer ook andere vrienden en/of collega's gebruik maken van boxu ® kun je bestanden en mappen rechtstreeks delen en de rechten per gebruiker bepalen.
Dit kun je eenvoudig doen door het gewenste pakket te bestelling. Tijdens de bestelling kun je je huidige gebruikersnaam vermelden zodat wij na je bestelling het account kunnen aanpassen.
Ja, je verwijderde bestanden blijven nog 30 dagen in je prullenbak. Nadat je bent ingelogd kun je je verwijderde bestanden terug vinden door te klikken op Verwijderde bestanden. Deze link vind je links onder in het scherm.
Ja, met de volgende link kun je middels WebDAV bij je bestanden: https://start.boxu.nl/remote.php/webdav/
In de app kun je de volgende instellingen aanhouden om je foto's automatisch te laten uploaden: